Dedicare møter: Barnesykepleieren Jessica

Barnesykepleieren Jessica brenner for å hjelpe mennesker. I sin rolle som konsulent får hun muligheten til å fortsette å utvikle seg i sitt yrke, samtidig som hun har mer tid til sine to store interesser – å reise og å skrive. Her kan du lese mer om Jessicas opplevelser med å jobbe med oss i Dedicare.

Navn: Jessica Löfbom
Yrke: Barnesykepleier
Bor: Stockholm
Alder: 54 år
Familie: En sønn på 16 år
Oppdrag for øyeblikket: Skolehelsesøster i en grunnskole i Stockholm by.
Hva liker du å gjøre på fritiden: Oppholde meg utendørs i naturen – fotturer, løping eller andre aktiviteter, lese bøker og skrive, bruke språk (snakker flytende engelsk, fransk og spansk).

Fortell litt om oppdraget ditt! Vi er så nysgjerrige på å høre hvordan en arbeidsdag kan se ut for deg.

– Som skolehelsesøster har jeg oppgaven med å arbeide helsefremmende og forebyggende for alle elever på skolen. Det er viktig å hele tiden være et skritt foran med planlegging av skolelegebesøk og egne elevbesøk. En stor del av tiden min går til regelmessige helsekontroller og vaksinering. Jeg er også en del av det såkalte Elevhälsoteamet sammen med skoleledelsen, kurator, skolepsykolog, spesialpedagoger, spesiallærere og studieveiledere. Vi har møter hver uke for å sammen sikre elevenes trygghet, utvikling og potensial.

Du har også helsesamtaler med elevene, hva innebærer en slik samtale?

– I en helsesamtale går vi gjennom alle parametere som vi mennesker trenger for å ha det bra. Vi snakker om elevens søvn, matvaner og hvordan de trives på skolen. Og om eleven føler seg trygg og for eksempel har venner. Helsesamtalene er veldig viktige for å fange opp elevene, og det er en god måte å jobbe både helsefremmende og forebyggende.

Hvordan synes du dine tidligere erfaringer som sykepleier hjelper deg i oppdraget ditt i dag?

– Jeg har jobbet som sykepleier siden 1996 og synes nok at alle mine tidligere erfaringer er til stor nytte. Jeg har en lang bakgrunn som sykepleier innen akuttmedisin, men har også jobbet med spesialistbehandling på en lung- og allergimottakning og på nevrologimottakene på Sachsska barn- og ungdomssykehus og Astrid Lindgrens sykehus. Jeg føler meg trygg i rollen min og synes jeg har verdens beste jobb. Jeg er også instruktør i hjerte- og lungeredning og vil gjerne jobbe mer med undervisning og opplæring på sikt.

Hva synes du er det beste med å jobbe som sykepleier?

– Det føles meningsfylt. Å kunne hjelpe, gi støtte og omsorg til et medmenneske i nød. Det gir mange verdifulle møter.

Vi er så glade for å ha deg hos oss! Hvor lenge har du jobbet som vikar hos Dedicare?

– Siden august 2021. Dette er mitt tredje oppdrag.

Hva var det som fristet deg med å bli vikar?

– Det som fristet meg var de varme anbefalingene jeg fikk fra en skolekurator og en skolehelsesøster som var konsulenter hos Dedicare. Dedicare er svært profesjonelle og opptatt av alltid å tilby personlig tilpassede oppdrag.

Var det noe spesielt som var viktig for deg i valget av oppdrag?

– Akkurat nå var det viktig for meg å få et lengre oppdrag og at det var på heltid. Og at møtet med rektoren på skolen føltes bra og jeg fikk et godt inntrykk.

Har du noen tips og råd til andre som er nysgjerrige på å prøve livet som vikar?

– Jeg opplever at det gir større frihet og at det er mange sjanser til å prøve ulike områder innen mitt yrke. Det er mulig å velge blant ulike oppdrag, noe som gir mange fordeler når det gjelder utvikling. Man kan også velge å jobbe på andre steder eller i andre land som for eksempel Danmark eller Norge. Bedre lønn er selvfølgelig også en stor fordel. Det finnes utrolige muligheter hvis man våger å gå utenfor sin komfortsone, bare man tar skrittet og åpner seg for nye eventyr – det er da man utvikler seg som menneske.

Er det noe spesielt du opplever som ekstra givende for fritiden din?

– Fordi jeg har større frihet til å velge når jeg vil jobbe, kan jeg styre mitt privatliv deretter. En av mine store interesser er å reise. Jeg elsker også å skrive og lese bøker – mest engelsk litteratur. Jeg bruker mye tid på språk og snakker flytende engelsk, fransk og spansk. Jeg sørger for å bruke språkene mine, noe som naturligvis skjer i møter med mennesker både her hjemme og på reiser. Jeg tilbringer også tid med familie og venner og setter pris på å ha tid til å være utendørs i naturen.

Nysgjerrig på dine muligheter?

Vil du også oppleve større frihet samtidig som du utvikler deg i ditt yrke? Vi hjelper deg med å finne drømmejobben din! Fyll ut interesseanmeldingen nedenfor, så finner vi en løsning som passer akkurat deg. Du kan også kontakte oss direkte på +47 74 80 40 70 eller dedicare@dedicare.no.

Kilde: Dedicare Sverige

  • Vi bryr oss om ditt personvern. Dedicare behandler dine personopplysninger i samsvar med personvernforordningen (GDPR). Les mer i vår personvernerklæring.