«Du utvikler deg både faglig og mentalt ved å ta ansvar for ditt eget arbeidsliv»

Etter en periode med en stressende hverdag der jobb og familieliv med en 7/7-ordning skulle forenes, har Anita nå tatt ansvar for sitt eget arbeidsliv. På den måten er hun 100% til stede – på jobb når hun er der, og som mor med sin familie når hun har fri.

Navn: Anita
Tittel: Sykepleier
Nåværende arbeid: Jobber på på kirurgisk sengepost, Odense Universitetshospital
Bor: Thisted og Odense, Danmark

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Min nåværende arbeidsdag ligner mye på den tiden da jeg var fast ansatt på en annen avdeling. Jeg opplever ingen forskjellsbehandling i hverdagen blant mine kolleger og ledelsen. Den største forskjellen kommer til uttrykk ved at arbeidslivet og fritiden min nå er mye mer atskilt enn tidligere. Dette har gitt meg en betydelig følelse av ro og har redusert risikoen for å utvikle stresssymptomer, da jeg ikke lenger må balansere mellom jobb og hverdagsliv med barn ved siden av. Å jobbe 6 dager ute og ha 7 dager hjemme gir meg en dyp følelse av tilstedeværelse både på jobb og hjemme hos mine barn, og dette bidrar til en høyere livskvalitet for meg.

Hvor lenge har du jobbet for Dedicare?

Jeg har jobbet for Dedicare siden mai 2022.

Hvorfor søkte du nye muligheter innenfor ditt yrke, og hva fikk deg til å ta spranget til å jobbe for et vikarbyrå??

Jeg hadde kommet til et punkt i livet mitt der presset med å sjonglere mellom arbeid og fritid som alenemor ble for stort. Jeg vurderte å endre karrierevei for å finne arbeidstider som passet bedre for meg. Men siden jeg deler mine barn i en 7/7 ordning med deres far, bestemte jeg meg for å utforske muligheten for å jobbe når de var hos ham. Jeg kontaktet flere vikarbyråer, men Dedicare var de som presenterte den beste arbeidsmodellen for meg, og jeg fikk størst fleksibilitet i jobben min. De tilpasset arbeidsukene mine slik at det passet best mulig inn i livet mitt.

 

Hvilke fordeler er det ved å jobbe hos Dedicare?

Det er stor fleksibilitet og frihet. I tillegg opplever jeg også at det er et godt samarbeid mellom både Dedicare, avdelingen og meg selv. Jeg har de samme vilkårene som mine fast ansatte kolleger og mulighet for å utvikle mine kompetanser ved å delta på avdelingens kurs og temamøter.

Hvordan har forløpet vært med Dedicare, og er det noe spesielt vi har hjulpet deg med, både før og under din ansettelse?

Jeg har opplevd en veldig positiv prosess gjennom hele ansettelsesforløpet. Jeg har blitt hørt i forhold til ønske om arbeidstid og bolig. Dedicares ansatte har vært svært hjelpsomme og engasjerte, og jeg føler jeg har fått den beste behandlingen og velkomsten jeg noensinne har opplevd i hele mitt arbeidsliv. Uansett når på dagen man trenger dem, er de der for å hjelpe. Jeg har aldri, på noe tidspunkt, følt at jeg er blitt overlatt til meg selv. Hvis det har vært utfordringer av både praktiske og arbeidsmessige karakter, så har de tatt hånd om dem med en gang og løst dem profesjonelt og umiddelbart.

Hva er en god balanse mellom arbeid og fritid, og hvordan opplever du det i din hverdag?

Min egen oppfatning av god balanse mellom arbeid og fritid er at jeg ikke føler at jeg jobber hele tiden. Når jeg er på jobb, jobber jeg veldig mye, men trenger heller ikke gjøre noe annet. Når jeg kommer hjem kan jeg ha fri, og det føles nesten helt som en ferie hvor jeg kan gjøre alle de tingene man ikke rekker i en travel hverdag etter jobb. Jeg får ladet batteriene opp til en ny arbeidsuke, og det betyr at jeg er mer til stede både på jobb og når jeg er hjemme. Det er en veldig smart måte å jobbe på, og jeg har fått mer ut av lønnen min på denne måten.

Hva vil du si til andre sykepleiere som vurderer å gå den veien du har gått?

Bare gjør det!!! Du utvikler deg både faglig og mentalt ved å prøve å ta ansvar for ditt eget arbeidsliv. Man angrer bare på de tingene i livet man ikke gjorde, og jeg har bare positive ting å si om mitt eget valg av arbeidssituasjon.

Vil du anbefale andre å jobbe med Dedicare?

Absolutt, spesielt til alle som søker et fleksibelt arbeidsliv med større frihet og innflytelse på sin egen arbeidsuke.

Kilde: Dedicare Danmark

  • Vi bryr oss om ditt personvern. Dedicare behandler dine personopplysninger i samsvar med personvernforordningen (GDPR). Les mer i vår personvernerklæring.