«Min verden har utvidet seg betydelig takket være denne muligheten.»

Vi hadde gleden av å intervjue Filippa, en jordmor opprinnelig fra Sverige, som nå bor og arbeider i Herlev, Danmark. Filippa har vært ansatt via Dedicare Danmark siden høsten 2022. Under samtalen vår fokuserte vi spesielt på å høre mer om hennes erfaringer med å jobbe i Danmark og hvordan hun har lyktes med å oppnå balanse mellom arbeid og fritid.

Navn: Filippa
Tittel: Jordmor
Nåværende stilling og arbeidssted: Jordmor i Herlev, Danmark
Bosted: Jeg bor i Göteborg, Sverige, og selvfølgelig i min flotte leilighet i Herlev.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Når jeg kommer på vakt, har vi vaktskifte, og oppgavene fordeles blant personalet. Jeg pleier å jobbe på fødestuen, men har også vakter på fødemottaket. På fødestuen tar jeg vare på den fødende og hennes partner/støtteperson i ‘one to one care’, noe jeg synes er veldig fint. Under fødselen gir jeg uforstyrret støtte til pasienten for en trygg fødselsopplevelse. På fødestuen har vi alltid en avdelingsjordmor som fungerer som støtte og rådgiver for jordmødrene. Hun er bindeleddet mellom meg og legene. Dette er en helt ny arbeidsmåte for meg, men det fungerer veldig godt.

Hvor lenge har du jobbet for Dedicare?
Jeg begynte å jobbe for Dedicare i desember. Så nå har det gått 5 måneder allerede. Tiden går virkelig fort!

Privat bilde fra Filippas arbeidsplass

Hvorfor søkte du nye muligheter innenfor ditt fag, og hva fikk deg til å ta steget for å jobbe for et rekrutteringsbyrå?
Jeg har tidligere jobbet som sykepleiervikar, så å ta steget inn som jordmorvikar var ikke nytt for meg. Jeg var lei av å jobbe på den måten vi gjør i Sverige, og jeg ønsket å utfordre meg selv. Jeg tror virkelig at vi kan lære av hverandre, og det å jobbe i et nytt land er et stort eventyr.

Den store utfordringen for meg var å reise til et land der jeg ikke kjente språket. Men Dedicare gjorde det enkelt for meg å finne mot til å prøve. Jeg hadde også en kollega og venninne som skulle begynne på Herlev, og hun introduserte meg for Dedicare, inspirerte meg og motiverte meg til å prøve. Vi er en stor gruppe jordmorvikarer med lange kontrakter på samme arbeidsplass. Dette har jeg ikke vært vant til tidligere ved konsulentarbeid. Det gir en enorm trygghet og en ‘vi-følelse’ når man starter på noe som kan virke stort og skremmende.

Hva vil du beskrive som god balanse mellom arbeid og fritid, og hvordan opplever du det i din hverdag?

Jeg har et skjema som jeg følger gjennom hele ansettelsen. Det gir meg mulighet til å planlegge livet mitt på en helt ny måte. Jeg har et skjema med tre vakter i strekk hver uke, noe som gir meg mye fritid hjemme med mine barn og min mann. Jeg jobber 12-timers vakter, noe som betyr at mine 3 vakter gir meg en heltidsjobb. Så har jeg mye fri utover det, og det gir meg enorm frihet i mitt privatliv.

Hvilke fordeler er det ved å jobbe via Dedicare?

Jeg synes Dedicare er en engasjert arbeidsgiver som tar godt vare på sine vikarer. De er alltid tilgjengelige hvis det skulle oppstå problemer, og de gjør alt for at vikarene skal kunne fokusere på sitt arbeid. De arrangerer også felles vikartreff for å styrke båndet mellom oss som jobber som vikarer. Det er veldig meningsfullt, særlig fordi det kan være følsomt å komme som vikar. Jeg føler også at det er utfordrende å gjøre noe nytt, men dette bidrar til at jeg føler meg tryggere i min profesjon og det arbeidet jeg gjør. Man lærer av hverandre på en fantastisk måte når man prøver noe man aldri har gjort før.

Privat bilde fra Filippas arbeidsplass

Hvordan har forløpet vært med Dedicare, og er det noe spesielt vi har hjulpet deg med både før og under din ansettelse?

Dedicare sørget også for å finne en leilighet og fikk den møblert for meg. De har gjort det enkelt, slik at man bare trenger å gå på et intervju og deretter kan starte opp. Man føler at de støtter deg hele veien, og det gir en følelse av trygghet. Språket var i begynnelsen noe jeg var bekymret for. Jeg tenkte mye på hvordan det skulle gå å jobbe i Danmark som svensk, men Dedicare støttet opp med språkundervisning. Dette gjorde starten enklere. Og språket har virkelig vært raskt å lære seg, selv om de fleste pasientene tror jeg er fra Norge.

Hva vil du si til andre som vurderer å gå den veien du har gått?

Min verden har utvidet seg enormt på grunn av denne muligheten. Jeg føler meg modig og sterk, og det kan du også! Det er et stort skritt å ta, men mulighetene er enorme, og Dedicare «has your back all the way»!

Vil du anbefale andre å jobbe med Dedicare?

Absolutt! Dedicare er så profesjonelle, samtidig som de gir deg enorm trygghet og en følelse av å være verdsatt og viktig. De er bare en telefonsamtale unna og klare til å hjelpe når som helst.»

Kilde: Dedicare Danmark

  • Vi bryr oss om ditt personvern. Dedicare behandler dine personopplysninger i samsvar med personvernforordningen (GDPR). Les mer i vår personvernerklæring.