Fem ting å tenke på når du ønsker å bytte jobb

Jobben er for mange mer enn bare en måte å tjene penger på; det er også en del av det som former oss som individer. Derfor er det sjelden enkelt å bytte arbeidsplass, da det er mange faktorer som må stemme for at man skal våge å ta steget. Kanskje er det viktig at jobben gir mulighet for utvikling, bidrar til menneskers trivsel, eller tilbyr alt på en gang. Fordeler og ulemper må veies mot hverandre, og noen ganger veier tryggheten i den nåværende stillingen tyngst. Men for deg som er klar for en ny utfordring, er det noen ting å tenke på.

Bli eller slutte?

Det første steget er å finne ut hva du føler – å bytte jobb eller ikke? Vil du bli og prøve å forbedre situasjonen din, eller er du klar til å søke noe nytt? Å føle ubehag med å begynne å jobbe igjen etter ferien er ikke uvanlig, og kanskje bør du ikke handle på det hvis jobben i utgangspunktet er givende. Hvis følelsen derimot skyldes arbeidssituasjonen din, bør du vurdere å gjøre noe med det. Å være passivt misfornøyd tar på kreftene og kan være direkte usunt. Når du først har bestemt deg, vil det være mye lettere å komme dit du ønsker.

Finn ut hva du egentlig søker

Hvis du har bestemt deg for å bytte jobb, er det lurt å først ha et klart mål. Kanskje ønsker du en forandring, men mangler en konkret oppfatning av hva du søker. Her har du noen spørsmål du kan bruke for å lettere komme videre:

  • Hva vil jeg jobbe med, og hvor?
  • Hvilken type virksomhet trives jeg i?
  • Hvilken bedriftskultur passer meg?
  • Hvilke områder kan jeg bidra på?
  • Hva mangler jeg i min nåværende rolle? Vil jeg beholde noe av det jeg har i dag?
  • Søker jeg samme type arbeid, men hos en annen arbeidsgiver?

Skriv ned tankene dine, så har du kommet et stykke på vei.

Tenk bredt!

Hvis du synes det er vanskelig å finne svar på hva du søker, kan en vikarrolle være veien å gå. Som vikar får du muligheten til å prøve ulike oppdragsgivere og bruke kompetansen din på forskjellige arbeidsplasser. Du får dermed muligheten til å utvikle deg selv både personlig og faglig. Kanskje oppdager du at fleksibiliteten og variasjonen passer deg, eller kanskje får du gjennom ulike oppdrag en klarere idé om hvilken type arbeidsgiver du ønsker en fast stilling hos. Hvis du ønsker å komme i kontakt med Dedicare, er du velkommen til å kontakte oss eller lese om fordelene med å jobbe som vikar for Dedicare. Hvis du ikke er klar for vikarrollen, men søker en fast stilling, er våre rekrutteringskonsulenter også tilgjengelige for å diskutere forskjellige veier videre.

Kom i gang med jobbsøket

Noen ganger er man heldig og blir headhuntet til drømmejobben, men i de aller fleste tilfeller ligger det hardt arbeid bak hver ny stilling. Vi anbefaler å investere litt tid og engasjement i jobbsøket ditt for å få best mulig resultater. Hvor ofte du søker er ikke det viktigste – det kan gjøres raskt, en gang om dagen eller samlet en gang i uken. Det viktigste er å gjøre det til en rutine.

Skill deg ut fra mengden

I tillegg til NAV kan du søke jobber på LinkedIn, finn.no og i andre sosiale medier. Du kan kontakte bemannings- og rekrutteringsbyråer, samt sjekke ledige stillinger og sosiale medier for ulike virksomheter. Et annet tips er å opprette kontakt med rekrutterere på LinkedIn og sørge for at profilen din er oppdatert med både erfaringer og utdanninger. Når du søker en spesifikk stilling, sørg for å fortelle hvorfor akkurat den stillingen appellerer til deg. Hvis du virkelig ønsker å skille deg ut fra mengden, kan du legge ved en kort videosnutt der du forklarer hvorfor du er den rette for jobben. Her kan du lese flere tips for en vinnende CV.

På vår side for ledige stillinger kan du finne noen av våre stillingsannonser. Vi legger ut kun en brøkdel av stillingene vi har, så vi anbefaler at du registrerer deg i vår kandidatdatabase og gjør deg søkbar.

Lykke til med jobbsøket!

Trygghet og fleksibilitet

Hos oss trenger du ikke gå på bekostning av tryggheten din. Som vikar hos oss er du tilknyttet tariffavtale, og vi tilbyr gode vilkår med pensjons- og forsikringsordninger. Vi bemanner stillinger innen helse, Life Science og sosialt arbeid, og vi har avtaler med både regionale, kommunale og private aktører. Dette gir et bredt utvalg av oppdrag i forskjellige kulturer og miljøer. Med over 25 års erfaring og et stort nettverk av kunder, kan vi hjelpe deg med å finne en jobb som passer akkurat for deg. Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du ønsker flere tips eller har spørsmål.