Arrangerer kurs for danske leger som vil jobbe i Norge

Helen Latifi er dansk, norsk spesialist i allmennmedisin, har jobbet som fastlege i Norge i to år og har vært vikarlege her i flere år. Hun har opplevd at flere kollegaer har hatt problemer med manøvrering rundt i det norske helsevesenet.

Til Dagens Medisin (publ. 25/7-22)  kom hun med følgende sitat: «– Norge er et skjønt land å jobbe i, men man må ha inngående kunnskap i det norske helsevesen og regelverket til Helfo». Helen har  derfor gjennomført kurs i København for å hjelpe andre danske leger med disse utfordringene.

I fjor høst opprettet hun Facebook-gruppen «Danske læger i Norge» som har over 2200 medlemmer. Målet var å skape et nettverk for danske leger i Norge. Det var gjennom denne gruppen hun fant ut at det trengtes kurs. Deltagerne fikk innføring i blant annet Helfo, Nav, Helsedirektoratet, Helse Norge, folketrygden, elektronisk pasientjournal, legemiddelhåndtering, resepter, sykemelding, regler for kjørekort, rutinger for innleggelser, retningslinjer for antibiotikabruk, legevaktsarbeid og takstsystemet. Helen vurderer å sette opp flere kurs i fremtiden, særlig innenfor takstsystem og akuttmedisin.

 

Dedicare deltok på dette kurset for å fortelle om mulighetene ved å jobbe som vikar gjennom oss. Vi bistår leger fra Norden og andre steder med søkeprosessen for å få norsk autorisasjon som lege. Videre tilpasser vi oppdragene etter kandidatenes ønsker og behov, og kandidatene får tett oppfølging gjennom sine oppdrag.

 

Det kan være trygt og nyttig å jobbe gjennom Dedicare / vikarbyrå første gang en kandidat fra et annet land jobber i Norge slik at de får den oppfølgingen de trenger. Vi opplevde god respons på vår deltagelse.

Ønsker du mer informasjon om det å jobbe gjennom Dedicare? Ta kontakt med oss gjennom kontaktskjemaet, på e-post doctor@dedicare.no eller tlf. +47 21 68 02 93.

 

Kontakt oss (Lege)

  • Vi bryr oss om ditt personvern. Dedicare behandler dine personopplysninger i samsvar med personvernforordningen (GDPR). Les mer i vår personvernerklæring.