«Falklandsøyene – en enestående opplevelse!»

Vår Dedicare-kollega, Marthe, besøkte nylig Falklandsøyene og hadde gleden av å møte flere av våre kunder og partnere der. Er du nysgjerrig på å høre mer om hennes opplevelse? Vi har bedt Marthe om å dele noen av sine erfaringer fra reisen for å gi et bedre innblikk i hva livet på Falklandsøyene har å by på.

Hvordan var din reise til Falklandsøyene?
Reisen var helt fantastisk. En enestående opplevelse! Det er surrealistisk å tenke på at jeg faktisk har vært der; det er ikke et sted mange kan si at de har besøkt. Jeg skal ikke legge skjul på det – det tok litt tid å reise dit. Jeg startet min reise i Norge, og så er jo Falklandsøyene nesten på andre siden av jorden – men for en opplevelse det var! Vi reiste via Royal Air Force Airbridge, med avgang fra militærbasen RAF Brize Norton, med et stopp på militærbasen på Ascension Island midt i Atlanterhavet. Begge flyvningene tok til sammen rundt 18 timer. Det er vanligvis god plass på disse flyvningene, og de fleste passasjerene hadde et ekstra sete ved siden av seg. De serverer mat regelmessig, og hvis du tar med deg noe underholdning og får sovet noen timer, går tiden raskt!

Hva skjer når du ankommer?
Når du har kommet gjennom tollen, har du muligheten til å ta en taxi eller buss til Stanley, noe som tar omtrent 40 minutter. Øyboerne er vennlige og vant til besøkende, og de faste innbyggerne legger definitivt merke til et nytt ansikt når de ser et!

Hvordan var stemningen på øyene?
Det er et sted hvor «alle kjenner alle». Barn leker fritt i gatene og hagene, folk går tur med hundene sine, og naboer prater over gjerdet. Jeg følte meg trygg fra det øyeblikket jeg ankom.

Hva var høydepunktene på din reise?
Å være omgitt av fantastisk dyreliv var en utrolig opplevelse, men det som virkelig gjorde inntrykk på meg, var hvor rent og uberørt miljøet er. Menneskene lever i harmoni med naturen og verdsetter det de har. Livet handler mindre om å følge de nyeste trendene innen boliginnredning, og mer om å leve i nuet.

Hvordan vil du beskrive samarbeidet mellom Dedicare og øyene?
Det føltes som et gjensidig partnerskap bygget på tillit. Det er ingen hemmelighet at lokalsamfunnet er dypt avhengig av medisinsk personale fra «den ytre verden», og det er imponerende å se den store rollen Dedicare spiller i å levere helsetjenester dit.

Hva vil du si til kommende vikarer som vurderer Falklandsøyene?
Grip sjansen! Hvis du leter etter en livsendrende opplevelse og elsker natur og dyr – da er dette stedet for deg. Du vil ikke finne store kjøpesentre og nattklubber her, men du vil finne mil etter mil av uberørte landskap, tusenvis av pingviner og en fellesskapsånd blant menneskene som du aldri vil glemme.

Les mer om Dedicare International her

Coverbilde tatt av Cath Livingstone