iCare – over 380 blinde har fått synet tilbake gjennom Dedicare

Dedicare har vært en trofast prosjektpartner i Norges Blindeforbunds iCare-prosjekt i flere år. I år har vi dekket operasjon til 93 mennesker, og til sammen har over 380 fått øyekirurgi og synet tilbake takket være Dedicare og våre vikarer.

32 millioner mennesker er unødvendig blinde i verden i dag. Slik behøver det ikke å være. I fattige land mister mange synet i ung alder på grunn av grå stær. Gjennom iCare bidrar Norges Blindeforbund med å utrydde unødvendig blindhet, og hver dag sørger iCare for at flere mennesker kan se igjen. I Nepal støtter Norges Blindeforbund driften av 3 øyehelsesykehus med tilhørende klinikker.

Les mer om iCare her

 

Hva er grå stær?

Mer enn 40% av de som er blinde i verden, har grå stær. Det betyr at over 65 millioner mennesker kan behandles gjennom en enkel og trygg operasjon. Grå stær oppstår når øyelinsen blir stiv, ugjennomsiktig og gulaktig. Lyset slipper ikke godt nok i gjennom og synsproblemer oppstår. Grå stær gjør sjelden vondt og er som regel en helt normal forandring av synet på grunn av alder. Man kan imidlertid være født med grå stær og tilstanden kan oppstå som følge av skade mot øyet. Les mer om grå stær her.

Lurer du på hvordan du kan bidra? Kontakt oss på dedicare@dedicare.no eller på tlf. +47 74 80 40 70.